Evenementen omzeilen btw-verhoging

Diverse evenementen en producenten passen hun kaartverkoop aan om te btw-verhoging die vanaf 1 januari op theater- en muziekvoorstellingen wordt geheven te omzeilen. Op die dag wordt het btw-tarief op kaartjes voor podiumkunsten van 6 naar 19 procent verhoogd, zo besloten de coalitiepartijen donderdag.
De kaarten voor het festival Lowlands gaan vrijdag 26 november al in de verkoop. De kaarten voor Lowlands gaan normaliter in februari in de verkoop.

De twee grootste musicalproducenten van Nederland maken het bezoekers aantrekkelijker om vr 1 januari hun kaarten voor de rest van het seizoen te kopen. Producent V&V Entertainment biedt 10 procent korting op kaartjes voor de musical Spamalot die vr 1 januari worden gekocht, zo meldt Albert Verlinde vrijdag. V&V roept zaterdag in een paginagrote advertentie in de grote landelijke dagbladen publiek op tot "burgerlijke ongehoorzaamheid, zoals de ridders in Spamalot ook tegen onrecht ten strijde trekken", aldus Verlinde.

Joop van den Ende Theaterproducties zet de kaartverkoop voor de zogenoemde 'openeindproducties', voorstellingen die voor onbepaalde tijd op n locatie te zien zijn, open tot april. Normaal wordt het verlengen van producties als Mary Poppins per een of twee maanden bekeken, stelt een woordvoerder.

Ook de festivals Zwarte Cross en het christelijke muziekfestival Xnoizz Flevo beginnen dit jaar eerder met de kaartverkoop om het hogere btw-tarief te omzeilen.
[ Bron: ANP ]Nieuws

07-12-2010 Motie-Noten (PvdA) c.s. over afzien van de verhoging van de btw op de podiumkunsten
06-12-2010 Werkgevers tegen snelle invoering btw-verhoging kunstensector
01-12-2010 Europese Commissie wil btw-stelsel vernieuwen
29-11-2010 Nieuwe regels voor overkreditering bij hypotheekverstrekking
21-11-2010 Evenementen omzeilen btw-verhoging
18-11-2010 Tweede Kamer stemt in met Belastingplan 2011

1 3


 

© 2015 Alexander van Sandick Services